Dagbok

Skandináv Twin Peaks

2016. július 07. 23:52 - Peter Tikos

Ülök tegnap este itt Lyngdalban a pizzériában. Dél-Norvégia, nem messze az ország legdélibb szárazföldi pontjátol (Lindesnes Fyr, lásd a fotón), gyönyörű vidék.

Éjjel fél 11-kor, miután elült a tenger felől érkezett vihar, felhúzták kicsit a redőnyöket, hogy besüssön az éjféli nap az étterembe. Kint a bejáratnál meg lángok lobogtak, kb. 10 fok lehetett, ilyen errefelé a nyár. Korábban a helyi vagány csávók rodeóztak quadokkal a főutcán, de már eléggé elcsendesedett minden. Egyszercsak besétált egy férfi az utcáról: az arca Keanu Reeves, Elvis Presley haj belőve, indián ruha: hasítottbőr, hímzett kabát, lógó rojtokkal. Persze a krokodilbőr csizma is megvolt. Leült az egyik ablakhoz, a pincernő nagy üvegkancsóból szolgálta ki kávéval, mint az amerikai filmekben. A redőnyökön keresztül beeső fény sávokat festett rájuk, odakint mindenfelé sziklaszirtek meg fenyvesek - na, mondom, ez Twin Peaks.

Mikor elment a norvég indián, kérdi tőlem a pincérnő, honnan jöttem. Mondom neki, Magyarországról, de amúgy most Oslóban lakom. Azt mondja erre, ez egy nagyon unalmas környek. Hát, mondom, nézőpont kérdése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dagbok.blog.hu/api/trackback/id/tr548874082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása